De Weimarse Staande Hond

 
 

Aanlegproefveldwerk op 23 september 2017

De weimaraner is een staande jachthond. Een allrounder die zowel ingezet kan worden voor het werk na het schot, en een aangeboren passie heeft voor het werk voor het schot. Het opsporen van veerwild, door gebruik te maken van de wind. En als dan het wild is gevonden, wijst de weimaraner hem aan met zijn neus. De hond staat stokstijf stil, heeft zijn neus in de richting van het wild en staat daarbij vaak met een opgetrokken voorpoot. Vaak een adembenemend moment als de hond omslaat van jagend op zoek naar het wild naar het voorstaan op het gevonden wild. Voor de liefhebbers levert dit moment vaak kippenvel op. Ook uw weimaraner en jachthond heeft die aangeboren passie voor het voorstaan en het zogenaamde veldwerk. Om te beoordelen in hoeverre bij uw hond deze aanleg aanwezig is, organiseert de vereniging de Aanlegproef Veldwerk.

Op zaterdag 23 september zijn we de gehele dag te gast in de velden van de familie Lukens en worden 12 weimaraners in de gelegenheid gesteld om te laten zien of zij voldoende aanleg hebben voor het werk voor het schot. Dit wordt beoordeeld door verengingskeurmeesters en u ontvangt een certificaat aan het einde van de dag met daarop het resultaat van uw hond. Wilt u zich opgeven dan kan dat middels het formulier dat via deze link te bereiken is. Wanneer u ongeveer een week voor de aanlegproef hoort dat u kunt deelnemen, wordt u verzocht het inschrijfgeld van 32,00 over te maken. U ontvangt dan ook nadere informatie over het tijdstip van aanvang en de locatie.

Mocht u van te voren vragen hebben over deze Aanlegproef bel dan gerust met Tamara van den Dam-Sloof (06 1195 0213) of Wim van den Dam (06 5389 9526) of mail naar jachtproeven@weimaraners.nl.